Lapsi- ja perhekuvaus

Lapsi- ja perhekuvaus

Studiossa vai miljöössä?
Kummastakaan et maksa lisähintaa.
Tutustu hinnastoon
Teidän tyylisenne kuvat
Valokuvaajan oma kädenjälki yhdistettynä asiakkaan toiveiden kanssa takaa onnistuneen lopputuloksen
Mitä huomioida kuvausta suunniteltaessa?
Perhekuva samalla kertaa
Lapsikuvauksen yhteydessä voit kuvauttaa myös koko perheenne
Lue vinkit perhekuvaan valmistautumiseen
Previous
Next

Pienen ihmisen ensimmäiset vuodet ovat ihmeellistä aikaa. Pienokaisen hymyt ja naurunkiljahdukset saavat joka kerta vanhempien sydämen läikähtämään rakkaudesta.

Lapsi kasvaa ja oppii uutta joka päivä. Siksi on hyvä muistaa välillä ikuistaa lapsen kehitystä myös valokuvin. Mutta eiväthän valokuvat pelkkinä digitaalisina tiedostoina suurta iloa tuo.

Lapsikuvauspakettiini sisältyykin 100 € arvosta kuvatuotteita, eli voi valita pakettiin haluamasi kombinaation digi- ja paperikuvista!

Kolmen lapsen isänä olen tottunut touhuamaan eri ikäisten lasten kanssa ja joka kerta kuvat on onnistuttu saamaan, vaikka ajoittain alussa vähän saattaakin pienellä kuvattavalla ujostuttaa.

Jokaisella valokuvaajalla on oma kädenjälkensä, persoonansa ja tapansa toimia. Siksi kannattaa tutustua sekä kuvaajan portfolioon, että toimintatapoihin. Lapsikuvaukseni ovat kiireettömiä ja lapsen ehdoilla tapahtuvia. Ja jotta jättäisimme jotain myös jälkipolvillemme, on kaikki valouvaustoiminnastani aiheutuvat hiidilioksidipäästöt sertifioidusti kompensoitu!

Lapsi- ja perhekuvaukset ovat mahdollisia joko studiolla Torniossa, tai asiakkaan kanssa sovitussa miljöössä, eikä kummastakaan vaihtoehdosta tarvitse maksaa lisähintaa toiseen nähden. Akkukäyttöinen kalustoni mahdollistaa studiotasoisen valaisun vaikka keskellä metsää.

Samalla kerralla on mahdollista ottaa myös perhekuva. Mikäli kuvautat samalla kerralla lapsikuvasetin useammasta lapsesta on lisähinta 100 € jokaisesta ensimmäisen kuvattavan jälkeisestä lapsesta. Hintaan sisältyy vastaavalla arvolla kuvatuotteita kuvavalinnan yhteydessä.

Kuvagalleria

Valokuvaajana toiveeni on aina, että asiakkaani päätyvät asiakkakseni nimenomaan sen vuoksi että he pitävät tyylistäni ja tavastani toteuttaa kuvaa. Rakastan tummia sävyjä, valon ja varjon muotoilevaa kontrastia, sekä ihmisiä – pieniä ja isompia. Oma pitkään hiottu ja moniosainen editointivaiheen työnkulkuni luo kuvalle sen lopullisen ilmeen. Siksi haluan, että ennen kuin luet pidemmälle, tutustut tyyliini alla olevien kuvien kautta. Lisää infoa palveluprosessistani sekä hinnastot löytyvät sivun lopussa.

Jotta pystyisit tutustumaan tyyliini ja tapaani toteuttaa kuvaa, tarvitaan tietysti ihania asiakkaita, jotka antavat luvan kuviensa julkaisuun. Siitä kiitokset kaikille julkaisuluvan antaneille!

Mitä kannattaa huomioida?

Mitä kannattaa huomioida?

Varaa riittävästi aikaa

Lapsikuvauksissa edetään aina lapsen ehdoilla. Joskus tutustuminen uuteen ympäristöön ja vieraaseen ihmiseen ottaa tovin, toisinaan lapsi on heti valmis tulemaan kuvattavaksi. Yleensä kuvauksista on lapsen alkujännityksen jälkeenkin selvitty noin tunnin kokonaisajalla, mutta varsinkin lapselle oudossa studioympäristössä on hyvä varautua puolenkintoista tunnin kokonaiskestoon. Ulkona kuvattaessa kuvauksen kesto on yleensä lyhyempi, koska lapsi on itselleen tutummassa ympäristössä.

Kuvan tyyli

Ennen kuvausta kannattaa miettiä valmiiksi, minkä tyylistä ilmettä haluatte kuviinne. Miljöössä tapahtuvassa kuvauksessa kuvauspaikan valinta ja studiokuvauksessa kuvaustaustan värin valinta ohjaavat merkitsevästi kuvan lopputuloksen tyyliä.

Studiolla on aina saatavilla ainakin valkoiset, harmaat ja mustat kuvaustaustat, jonka lisäksi käytössä on vaihtelevasti myös muun värisiä taustoja. Yleisimmin käytän studiokuvauksissa harmaata taustaa, sillä se luonnetta on helppo muuttaa taustan valaisulla joko tummemmaksi tai vaaleammaksi, jonka lisäksi siihen saa helposti myös väriä käyttämällä värikalvoja taustaa valaisevan salaman päällä.

Kuvan tyyliin vaikuttaa myös lapsen, sekä perhekuvassa tietysti myös perheenjäsenten pukeutuminen. Yleisohjeena asuvalintoihin suosittelen rauhallisia kuoseja ja melko neutraaleja värejä, sillä tarkoitushan on, että huomion kuvassa vie lapsi itse. Perhekuvassa kannattaa valita kaikille mahdollisimman saman tyyliset vaatteet. Valkoinen pusero ja farkut ovat melkoisen perusvarma ja rauhallisen harmoninen, sekä samalla helposti järjestettävissä oleva valinta rentoihin perhekuviin.

Käytetäänkö kuvaajan vai lapsen rekvisiittaa?

Rekvisiittavarastostani löytyy monenlaista rekvisiittaa keinuhevosesta ja peltisestä potkuautosta erilaisiin puulaatikkoihin ja vanhoihin matkalaukkuihin. Paras kuvausrekvisiitta on kuitenkin usein jokin lapselle tuttu lelu tai esine kotoa. Aitojen lapsen elämään kuuluvien asioiden käyttäminen kuvausrekvisiittana luo mielestäni erittäin paljon lisäarvoa kuviin jo ihan muistojen taltioimisenkin kannalta.

Muuta huomioitavaa

Välillä kuvauksen tiimellyksessä lapsi kaipaa pienen aikalisän. Tätä varten kannattaa pakata lapselle mukaan jotain pientä naposteltavaa, jonka avulla lapsi jaksaa tarvittaessa vielä hetken, jotta saadaan varmasti riittävä määrä kuvia. Väkisin kuvausta ei kuitenkaan kannata pitkittää, vaan viimekädessä lapsi päättää, milloin on kuvattu tarpeeksi 🙂

Kuvavuorisen palveluprosessi

Kuvavuorisen palveluprosessi

Millainen on Kuvavuorisen palveluprosessi?

Kuvauksen perushinta veloitetaan lähtökohtaisesti kuvauksen yhteydessä. Maksutapana käyvät yleisimmät maksukortit, Mobilepay tai käteinen ja saat luonnollisestikin aina maksustasi kuitin. Kuvaus voidaan tarvittaessa myös laskuttaa 14 päivän maksuehdolla kuvauksen jälkeen. Huomioithan, että kuvien toimitus tapahtuu vasta kun maksu on suoritettu.

Kuvauksen jälkeen valitsen kuvista parhaat, (yleensä noin 15 -25 kpl, riippuen kuinka pitkään lapsi on jaksanut olla kuvattavana ja onko kuvattu esim. sisarus- tai perhekuvia) jotka teen suoraan valmiiksi. Näette siis heti ensisilmäykseltä, miltä kuvat näyttävät valmiina. Saatte mahdollisesti hieman vähemmän kuvia valittavaksenne kuin saisitte käsittelemättömiä vedoksia, mutta tiedätte heti, miltä kuvanne tulevat näyttämään valmiina. Tämä myös nopeuttaa kokonaisprosessia: käytännössä vaatii saman ajan vedostaa suurempi määrä kuvia kuin tehdä pienempi määrä kuvia valmiiksi. Tätä edesauttaa oma kehittämäni työnkulku, joka nopeuttaa kuvien editointiprosessiani. Valittavaksi saamanne kuvat ovat myös valmiit tulostettavaksi (tai digikuvat lähetettäväksi) heti kun vastaanotan tilauksenne. 

Oma kuvavalmistus takaa laadun
Käytössäni on ammattilaistasoinen valokuvatulostin, jolla on mahdollista tehdä paperivedokset aina A2-kokoon saakka. Oman kuvavalmistuksen avulla voin varmistua, että kuvasi toistivat oikein myös paperivedoksina. Kuvat valmistan erittäin korkealaatuisille Hahnemühlen Photo Rag 308 gsm -fine art -valokuvapaperille, tai saman valmistajan puolikiiltävälle Photo Luster 260 gsm -valokuvapaperille.

Voit tilata kuvasi myös valmiiksi kehystettynä. Tällä hetkellä valittavissa on joko musta siro puukehys valkoisella passepartout’lla. 

Paperikuvat toimitetaan asiakkaalle ilman toimituskuluja kuvien valmistuttua.

100 € arvosta kuvatuotteita sisältyy hintaan

Kuvauksen perushintaan sisältyy 100 euron arvosta kuvatuotteita Kuvavuorisen tuotevalikoimasta. En siis ”pakkotarjoa” tiettyä tuotesisältöä, vaan saatte vapaasti räätälöidä juuri teidän tarpeita sopivan tuotesisällön pakettiinne.

Halusittepa sitten paperikuvia tai digikuvia, voitte rakentaa kuvatilauksenne juuri mieleiseksenne. Ja jos tarvitsette kuvia jossain sellaisessa koossa, mitä hinnastostani ei löydy, voitte pyytää erikseen tekemään kuvan haluamaanne kokoon. Niin pitkään, kun kuvan koko ei ylitä A2-kokoa, onnistuu kuvakokojen muokkaaminen joustavasti. Erikoiskokojen hinnan lasken kuvan pinta-alan suhteessa lähimpään saman kokoista 

Asiakkaan tyytyväisyys on ensiarvoisen tärkeää
Kehitän sekä tilausjärjestelmääni, että omaa toimintaani koko ajan tarjotakseni asiakkailleni yhä vain parempia ja laadukkaampia palveluita. Sen vuoksi kuulen mielelläni palautetta siitä, mikä toimii hyvin ja missä olisi kehitettävää. Kaikista mieluisin palaute on nähdä ottamiani valokuvia tyytyväisten asiakkaiden julkaisemina omissa kanavissaan. Sen vuoksi digitaaliseen kuvatiedostoon sisältyy myös kuvan käyttöoikeus sosiaalisessa mediassa tägättynä @Kuvavuorinen.

HINNASTO

HINNASTO

Lapsi- ja perhekuvaus

studiossa tai miljöössä
247 Sis. alv 24 %
 • Sama hinta studiossa ja miljöössä
 • Kiireetön kuvaus lapsen ehdoilla, kuvausaika keskimäärin n. 1h
 • Kuvien valinta omassa kuvavalintajärjestelmässäni henkilökohtaisessa,
  salasanasuojatussa galleriassa, josta voi tilata myös paperikuvat ja muita lisäpalveluita.
 • Hintaan sisältyy 100 € arvosta kuvatuotteita kuvavalintajärjestelmässäni. Kuvatuotteiden hinnasto alla.
 • Hintaan sisältyy kuvaajan matkat 20 km yhdensuuntaiseen matkaan saakka, ylimenevät kilometrit 0,50 €/km

Kuvatuotteiden hinnat

Kuvatuotteiden hinnat

Paketin hintaan sisältyy 100 € edestä alla olevia kuvatuotteita oman valintasi mukaan.
Vain 100 € yli menevistä tuotteista veloitetaan.

Paketin hintaan sisältyy 100 € edestä alla olevia kuvatuotteita oman valintasi mukaan.
Vain 100 € yli menevistä tuotteista veloitetaan.

75 € arvosta kuvatuotteita sisältyy paketin hintaan

Digikuvat

Digikuva, FB

Pitkä sivu 2048 px
15 kpl
 • Tämä tiedosto on optimoitu Facebook-käyttöön. Tiedosto soveltuu kaikenlaiseen ruudulta katseluun.

Digikuva

Täysikokoinen
35 kpl
 • Tämän tiedoston tarvitset, mikäli tilaat paperikuvat muualta kuin Kuvavuorisen kautta.

Paperikuvat, puolikiiltävä

Paperikuva, XS

13 x 18 cm
9 kpl
 • Hahnemühlen korkealaatuiselle puolikiiltävälle Photo Luster -valokuvapaperille valmistettu paperivedos

Paperikuva, S

A4-koko
15 kpl
 • Hahnemühlen korkealaatuiselle puolikiiltävälle Photo Luster -valokuvapaperille valmistettu paperivedos

Paperikuva, M

A3-koko
30 kpl
 • Hahnemühlen korkealaatuiselle puolikiiltävälle Photo Luster -valokuvapaperille valmistettu paperivedos

Paperikuva, L

A2-koko
50 kpl
 • Hahnemühlen korkealaatuiselle puolikiiltävälle Photo Luster -valokuvapaperille valmistettu paperivedos

FineArt-paperivedokset

FineArt-kuva, XS

13 x 18 cm
- kpl
 • Tämä tuote ei ole saatavissa tässä koossa. Rehellisesti sanoen, Hahnemühlen Photo Rag FineArt-paperille valmistetut kuvat eivät pääse oikeuksiinsa näin pienessä koossa.

FineArt-kuva, S

A4-koko
30 kpl
 • Todella korkeatasoinen ja tyylikäs puuvillapohjainen ja täysmattainen Hahnemühlen Photo Rag -FineArt-valokuvapaperi on valokuvaajien ja taiteilijoiden ykkössuosikki.

FineArt-kuva, M

A3-koko
54 kpl
 • Todella korkeatasoinen ja tyylikäs puuvillapohjainen ja täysmattainen Hahnemühlen Photo Rag -FineArt-valokuvapaperi on valokuvaajien ja taiteilijoiden ykkössuosikki.

FineArt-kuva, L

A2-koko
90 kpl
 • Todella korkeatasoinen ja tyylikäs puuvillapohjainen ja täysmattainen Hahnemühlen Photo Rag -FineArt-valokuvapaperi on valokuvaajien ja taiteilijoiden ykkössuosikki.

Ripustusvalmiit valokuvataulut puolikiiltävällä paperilla

Valokuvataulu, XS

13 x 18 cm kuva ripustusvalmiina
77 kpl
 • Hahnemühlen korkealaatuiselle puolikiiltävälle Photo Luster -valokuvapaperille valmistettu paperivedos valmiiksi kehystettynä valokuvatauluna.
 • Tyylikäs musta ohut puukehys, sekä valkoinen passepartout viimeistelevät valokuvan ripustusvalmiiksi taluksi.
 • Taulun mitat 18 x 24 cm

Valokuvataulu, S

A4-kuva ripustusvalmiina
97 kpl
 • Hahnemühlen korkealaatuiselle puolikiiltävälle Photo Luster -valokuvapaperille valmistettu paperivedos valmiiksi kehystettynä valokuvatauluna.
 • Tyylikäs musta ohut puukehys, sekä valkoinen passepartout viimeistelevät valokuvan ripustusvalmiiksi taluksi.
 • Taulun mitat 30 x 40 cm

Valokuvataulu, M

A3-kuva ripustusvalmiina
127 kpl
 • Hahnemühlen korkealaatuiselle puolikiiltävälle Photo Luster -valokuvapaperille valmistettu paperivedos valmiiksi kehystettynä valokuvatauluna.
 • Tyylikäs musta ohut puukehys, sekä valkoinen passepartout viimeistelevät valokuvan ripustusvalmiiksi taluksi.
 • Taulun mitat 40 x 50 cm

Valokuvataulu, L

A2-kuva ripustusvalmiina
177 kpl
 • Hahnemühlen korkealaatuiselle puolikiiltävälle Photo Luster -valokuvapaperille valmistettu paperivedos valmiiksi kehystettynä valokuvatauluna.
 • Tyylikäs musta ohut puukehys, sekä valkoinen passepartout viimeistelevät valokuvan ripustusvalmiiksi taluksi.
 • Taulun mitat 50 x 70 cm

Ripustusvalmiit FineArt-valokuvataulut

Kuvan kehys viitteellinen. Valikoimassa oleva puukehys on saman levyinen, mutta ei yhtä kiiltävä ja pyöreä kuin kuvan muovikehys.

FineArt-taulu, S

A4-FineArt-kuva ripustusvalmiina
127 kpl
 • Todella korkeatasoinen ja tyylikäs puuvillapohjainen ja täysmattainen Hahnemühlen Photo Rag -FineArt-valokuvapaperi on valokuvaajien ja taiteilijoiden ykkössuosikki.
 • Tyylikäs musta ohut puukehys, sekä valkoinen passepartout viimeistelevät valokuvan ripustusvalmiiksi taluksi.
 • Taulun mitat 30 x 40 cm

FineArt-taulu, M

A3-kuva ripustusvalmiina
167 kpl
 • Todella korkeatasoinen ja tyylikäs puuvillapohjainen ja täysmattainen Hahnemühlen Photo Rag -FineArt-valokuvapaperi on valokuvaajien ja taiteilijoiden ykkössuosikki.
 • Tyylikäs musta ohut puukehys, sekä valkoinen passepartout viimeistelevät valokuvan ripustusvalmiiksi taluksi.
 • Taulun mitat 40 x 50 cm

FineArt-taulu, L

A2-kuva ripustusvalmiina
237 kpl
 • Todella korkeatasoinen ja tyylikäs puuvillapohjainen ja täysmattainen Hahnemühlen Photo Rag -FineArt-valokuvapaperi on valokuvaajien ja taiteilijoiden ykkössuosikki.
 • Tyylikäs musta ohut puukehys, sekä valkoinen passepartout viimeistelevät valokuvan ripustusvalmiiksi taluksi.
 • Taulun mitat 50 x 70 cm

Ota seurantaan

Ota seurantaan