Lapsi- ja perhekuvaus

Lapsi- ja perhekuvaus

Studiossa vai miljöössä?
Kummastakaan et maksa lisähintaa.
Tutustu hinnastoon
Teidän tyylisenne kuvat
Valokuvaajan oma kädenjälki yhdistettynä asiakkaan toiveiden kanssa takaa onnistuneen lopputuloksen
Mitä huomioida kuvausta suunniteltaessa?
Perhekuva samalla kertaa
Lapsikuvauksen yhteydessä voit kuvauttaa myös koko perheenne
Lue vinkit perhekuvaan valmistautumiseen
Previous
Next

Pienen ihmisen ensimmäiset vuodet ovat ihmeellistä aikaa. Pienokaisen hymyt ja naurunkiljahdukset saavat joka kerta vanhempien sydämen läikähtämään rakkaudesta.

Lapsi kasvaa ja oppii uutta joka päivä. Siksi on hyvä muistaa välillä ikuistaa lapsen kehitystä myös valokuvin. Mutta eiväthän valokuvat pelkkinä digitaalisina tiedostoina suurta iloa tuo.

Lapsikuvauspakettiini sisältyykin 75 € arvosta kuvatuotteita, eli voi valita pakettiin haluamasi kombinaation digi- ja paperikuvista!

Kolmen lapsen isänä olen tottunut touhuamaan eri ikäisten lasten kanssa ja joka kerta kuvat on onnistuttu saamaan, vaikka ajoittain alussa vähän saattaakin pienellä kuvattavalla ujostuttaa.

Jokaisella valokuvaajalla on oma kädenjälkensä, persoonansa ja tapansa toimia. Siksi kannattaa tutustua sekä kuvaajan portfolioon, että toimintatapoihin. Lapsikuvaukseni ovat kiireettömiä ja lapsen ehdoilla tapahtuvia. Ja jotta jättäisimme jotain myös jälkipolvillemme, on kaikki valouvaustoiminnastani aiheutuvat hiidilioksidipäästöt sertifioidusti kompensoitu!

Kuvagalleria

Lapsi- ja perhekuvaukset ovat mahdollisia joko studiolla Torniossa, tai asiakkaan kanssa sovitussa miljöössä, eikä kummastakaan vaihtoehdosta tarvitse maksaa lisähintaa toiseen nähden. Akkukäyttöinen kalustoni mahdollistaa studiotasoisen valaisun vaikka keskellä metsää.

Samalla kerralla on mahdollista ottaa myös perhekuva. Mikäli kuvautat samalla kerralla lapsikuvasetin useammasta lapsesta on lisähinta 75 € jokaisesta ensimmäisen kuvattavan jälkeisestä lapsesta. Hintaan sisältyy vastaavalla arvolla kuvatuotteita kuvavalinnan yhteydessä.

Mitä kannattaa huomioida?

Mitä kannattaa huomioida?

Varaa riittävästi aikaa

Lapsikuvauksissa edetään aina lapsen ehdoilla. Joskus tutustuminen uuteen ympäristöön ja vieraaseen ihmiseen ottaa tovin, toisinaan lapsi on heti valmis tulemaan kuvattavaksi. Yleensä kuvauksista on lapsen alkujännityksen jälkeenkin selvitty noin tunnin kokonaisajalla, mutta varsinkin lapselle oudossa studioympäristössä on hyvä varautua puolenkintoista tunnin kokonaiskestoon. Ulkona kuvattaessa kuvauksen kesto on yleensä lyhyempi, koska lapsi on itselleen tutummassa ympäristössä.

Kuvan tyyli

Ennen kuvausta kannattaa miettiä valmiiksi, minkä tyylistä ilmettä haluatte kuviinne. Miljöössä tapahtuvassa kuvauksessa kuvauspaikan valinta ja studiokuvauksessa kuvaustaustan värin valinta ohjaavat merkitsevästi kuvan lopputuloksen tyyliä.

Studiolla on aina saatavilla ainakin valkoiset, harmaat ja mustat kuvaustaustat, jonka lisäksi käytössä on vaihtelevasti myös muun värisiä taustoja. Yleisimmin käytän studiokuvauksissa harmaata taustaa, sillä se luonnetta on helppo muuttaa taustan valaisulla joko tummemmaksi tai vaaleammaksi, jonka lisäksi siihen saa helposti myös väriä käyttämällä värikalvoja taustaa valaisevan salaman päällä.

Kuvan tyyliin vaikuttaa myös lapsen, sekä perhekuvassa tietysti myös perheenjäsenten pukeutuminen. Yleisohjeena asuvalintoihin suosittelen rauhallisia kuoseja ja melko neutraaleja värejä, sillä tarkoitushan on, että huomion kuvassa vie lapsi itse. Perhekuvassa kannattaa valita kaikille mahdollisimman saman tyyliset vaatteet. Valkoinen pusero ja farkut ovat melkoisen perusvarma ja rauhallisen harmoninen, sekä samalla helposti järjestettävissä oleva valinta rentoihin perhekuviin.

Käytetäänkö kuvaajan vai lapsen rekvisiittaa?

Rekvisiittavarastostani löytyy monenlaista rekvisiittaa keinuhevosesta ja peltisestä potkuautosta erilaisiin puulaatikkoihin ja vanhoihin matkalaukkuihin. Paras kuvausrekvisiitta on kuitenkin usein jokin lapselle tuttu lelu tai esine kotoa. Aitojen lapsen elämään kuuluvien asioiden käyttäminen kuvausrekvisiittana luo mielestäni erittäin paljon lisäarvoa kuviin jo ihan muistojen taltioimisenkin kannalta.

Muuta huomioitavaa

Välillä kuvauksen tiimellyksessä lapsi kaipaa pienen aikalisän. Tätä varten kannattaa pakata lapselle mukaan jotain pientä naposteltavaa, jonka avulla lapsi jaksaa tarvittaessa vielä hetken, jotta saadaan varmasti riittävä määrä kuvia. Väkisin kuvausta ei kuitenkaan kannata pitkittää, vaan viimekädessä lapsi päättää, milloin on kuvattu tarpeeksi 🙂

Kuvavuorisen palveluprosessi

Kuvavuorisen palveluprosessi

Millainen on Kuvavuorisen palveluprosessi?

Kuvauksen perushinta veloitetaan lähtökohtaisesti kuvauksen yhteydessä. Maksutapana käyvät yleisimmät maksukortit, Mobilepay tai käteinen ja saat luonnollisestikin aina maksustasi kuitin. Kuvaus voidaan tarvittaessa myös laskuttaa 14 päivän maksuehdolla kuvauksen jälkeen.

Kuvauksen jälkeen teen kuvien esivalinnat, jotka vedostan teille lopullista kuvavalintaa varten. Vedokset toimitetaan asiakkaalle kun kuvatiedostot ovat valmiit ja kuvauksen perusmaksu maksettuna.

Kuvavalintojen yhteydessä on jokaisen kuvan osalta mahdollista valita sekä Facebook-kokoinen digikuvatiedosto, täysikokoisen ja Facebook-kokoisen tiedoston sisältävä dikukuvapaketti, että eri kokovaihtoehdot paperikuville kappalemäärineen.

Oma kuvavalmistus takaa laadun
Käytössäni on ammattilaistasoinen valokuvatulostin, jolla on mahdollista tehdä paperivedokset aina A2-kokoon saakka. Oman kuvavalmistuksen avulla voin varmistua, että kuvasi toistivat oikein myös paperivedoksina. Olen kuvat valmistan erittäin korkealaatuisille Hahnemühlen Photo Rag 308 gsm -fine art -valokuvapaperille, tai saman valmistajan puolikiiltävälle Photo Luster 260 gsm -valokuvapaperille.

Voit tilata kuvasi myös valmiiksi kehystettynä. Tällä hetkellä valittavissa on joko musta tai valkoinen siro puukehys valkoisella tai mustalla passepartout’lla. 

Paperikuvat toimitetaan asiakkaalle ilman toimituskuluja kuvien valmistuttua.

75 € arvosta kuvatuotteita sisältyy hintaan

Kuvauksen perushintaan sisältyy 75 euron arvosta kuvatuotteita. Voitte siis valita vaikkapa Facebook-kokoiset digikuvat ja 13 x 18 cm -kokoiset paperikuvat kolmesta eri kuvasta, tai vaikkapa Facebook-kokoiset digikuvat viidestä eri kuvasta. Tai juuri siten kuin itse parhaaksi koette!

Asiakkaan tyytyväisyys on ensiarvoisen tärkeää
Kehitän sekä tilausjärjestelmääni, että omaa toimintaani koko ajan tarjotakseni asiakkailleni yhä vain parempia ja laadukkaampia palveluita. Sen vuoksi kuulen mielelläni palautetta siitä, mikä toimii hyvin ja missä olisi kehitettävää. Kaikista mieluisin palaute on nähdä ottamiani valokuvia tyytyväisten asiakkaiden julkaisemina omissa kanavissaan. Sen vuoksi digitaaliseen kuvatiedostoon sisältyy myös kuvan käyttöoikeus sosiaalisessa mediassa tägättynä @Kuvavuorinen.

HINNASTO

HINNASTO

Lapsi- ja perhekuvaus

studiossa tai miljöössä
177 Sis. alv 24 %
 • Sama hinta studiossa ja miljöössä
 • Kiireetön kuvaus lapsen ehdoilla, kuvausaika keskimäärin n. 1h
 • Kuvien valinta omassa kuvavalintajärjestelmässäni henkilökohtaisessa,
  salasanasuojatussa galleriassa, josta voi tilata myös paperikuvat ja muita lisäpalveluita.
 • Hintaan sisältyy 75 € arvosta kuvatuotteita kuvavalintajärjestelmässäni. Kuvatuotteiden hinnasto alla.
 • Hintaan sisältyy kuvaajan matkat 20 km yhdensuuntaiseen matkaan saakka, ylimenevät kilometrit 0,50 €/km

Kuvatuotteiden hinnat

Kuvatuotteiden hinnat

Paketin hintaan sisältyy 75 € edestä alla olevia kuvatuotteita oman valintasi mukaan. Vain 75 € yli menevistä tuotteista veloitetaan.

Paketin hintaan sisältyy 75 € edestä alla olevia kuvatuotteita oman valintasi mukaan. Vain 75 € yli menevistä tuotteista veloitetaan.

75 € arvosta kuvatuotteita sisältyy paketin hintaan

Digikuva

FB-koko (2048 px)
15 kpl
 • Hinta sisältää valitsemasi kuvan digikuvatiedoston, jonka pitkä sivu on 2048 pikseliä.
 • Kuva on optimoitu digitaaliseen käyttöön ja se sen mitat noudattavat Facebookin suosittelemaa kokoa.

Digipaketti

Täysikokoinen+FB
35 kpl
 • Sisältää valitsemastasi kuvasta sekä täysikokoisen tiedoston, että 2048 px kuvatiedoston
 • Täysikokoista tiedostoa tarvitset, mikäli teetät paperivedokset itse. Huomioithan, että monissa netin kuva-tilaussivustoilla on käytössä kuvien automaattinen käsittely, joka voi muuttaa kuvan värisävyjä.

Paperikuva

A4
15 kpl
 • Hinta puolikiiltävällä Photo Luster -valokuvapaperilla

  Täysmatalla Photo Rag -Fine art-valokuvapaperilla hinta 27 €/kpl
 • Voit tilata haluamasi määrän paperikuvia kaikista valittavissa olevista kuvistanne, myös muista kuin paketin hintaan sisältyvistä.

Paperikuva

13 x 18 cm
9 kpl
 • Hinta puolikiiltävällä Photo Luster -valokuvapaperilla

  Täysmatalla Photo Rag -Fine art-valokuvapaperilla hinta 16 €/kpl
 • Voit tilata haluamasi määrän paperikuvia kaikista valittavissa olevista kuvistanne, myös muista kuin paketin hintaan sisältyvistä.

Paperikuva

A3
30 kpl
 • Hinta puolikiiltävällä Photo Luster -valokuvapaperilla

  Täysmatalla Photo Rag -Fine art-valokuvapaperilla hinta 54 €/kpl
 • Tärkeimmät muistonne ansaitsevat tulla nähdyksi. Vasta riittävässä koossa valokuva herää todella henkiin!

Paperikuva

A2
50 kpl
 • Hinta puolikiiltävällä Photo Luster -valokuvapaperilla

  Täysmatalla Photo Rag -Fine art-valokuvapaperilla hinta 90 €/kpl
 • 420 x 594 mm. Siinäpäs on valokuvalla kokoa! Tässä koossa kuvan yksityiskohdatkin toistuvat upealla tavalla! Ehdoton valinta vaikkapa perhekuvalle.

kehys + paspa

13 x 18 cm paperikuviin
50 kpl
 • Tilattavissa kuvavalinnan yhteydessä
 • Kehyksen koko noin 20 x 30 cm
 • Kehysvärit: musta ja valkoinen
 • Paspan värit: musta ja valkoinen
 • Hinta sis. kehyksen, paspan ja kehystämisen

kehys + paspa

A4 paperikuviin
75 kpl
 • Tilattavissa kuvavalinnan yhteydessä
 • Kehyksen koko noin 30 x 40 cm
 • Kehysvärit: musta ja valkoinen
 • Paspan värit: musta ja valkoinen
 • Hinta sis. kehyksen, paspan ja kehystämisen

Ota seurantaan

Ota seurantaan