European Photographer -arvonimi saavuettu!

Aivan kihelmöivän jännittävä odotus päättyi keskiviikkona 28.7.2021 Euroopan ammattikuvaajien liiton, the Federation of European Photographers (FEP) juryn myönnettyä allekirjoittaneelle FEP:n kolmanneksi korkeimman arvonimen – European Photographer (EP). EP-arvon saavuttaneita valokuvaajia on FEP:n sivustolta löytyvän kartan perusteella Suomessa nyt 63 kappaletta, Keminmaa näistä toistaiseksi pohjoisimpana. 

European Photographer -arvoa haetaan 12 kuvan portfoliomaisella sarjalla, josta 6 kuvaa on edustettava tiettyä kuvaajan valitsemaa valokuvausgenreä ja toiset 6 joko tuota samaa tai joitan toista genreä. Kuvasarjan arvioi 3-jäseninen korkeamman, joko toiseksi korkeimman, Qualified European Photographer (QEP)- tai korkeimman, Master Qualified European Photographer (MQEP) -arvon saaneista jäsenistä koostuva jury. Arvonimen saamiseen tarvitaan vähintään 2 puoltavaa ääntä kolmesta mahdollisesta.

Oma sarjani koostui kuudesta muotokuvasta, sekä kuudesta yrityskuvasta. Kaikki juryn 3 jäsentä puolsivat sarjan läpimenoa. Sarjaan voi tutustua FEP:n sivuilta löytyvästä galleriasta.

”a competent series of images, demonstrating good technical, compositional and creative skills”

       – EP-juryn palaute kuvistani

Ammatillisesti EP-arvo on ensimmäisenä kansainvälisenä meriittinä tähän mennessä itselleni kaikkein merkittävin saavutus. Enpä kyllä vajaat 6 vuotta sitten ensimmäisen järjestelmäkamerani Facebookin kirppikseltä 240 eurolla ostaessani aavistanutkaan, millainen matka minua valokuvauksen parissa odottaisikaan!

European Photographer sertificate of Jarno Vuorinen

Valokuvaajamestariopintojen kuvaustehtävän ”Paras minä” tuotos

En voi kehua omaavani elämän mittaista kokemusta valokuvaajana, mutta uskon, että voin huoletta sanoa, että olen vajaassa kuudessa vuodessa saavuttanut varsin paljon valokuvauksen saralta. Olen opiskellut koko ajan niin itsenäisesti, kuin kouluttautumalla. Olen lukenut paljon kirjallisuutta valokuvauksen eri osa-alueilta, katsonut lukemattomia tunteja Youtube-videoita valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä, suorittanut niin valokuvaajan ammattitutkinnon, että valokuvaajamestarin tutkinnon, sekä viimeiset muutaman vuoden hankkinut elantoni tekemällä sitä, mitä rakastan – ihmisten kanssa touhuamista. Ja tietysti valokuvausta. 

En omaa elämän mittaista kokemusta valokuvauksesta, mutta olen löytänyt valtavan paljon merkityksellisyyttä elämään valokuvauksesta.

Minun mentaliteettiini kuuluu, että haluan jatkuvasti oppia uutta ja kehittyä. Sellainen päivä, jona oppii jotain uutta on hyvä päivä! Tähän ajattelumalliin ei sovi ajatus, että jonain päivänä olisin *naps* valmis valokuvaajana. Siksi haluan edelleenkin kehittyä valokuvaajana. Minulle paras tapa oppia on koko ajan ollut oman työni altistaminen minua meritoituneempien ammattilaisten kritiikin kohteeksi. Instagramin ja Facebookin tykkäykset ovat tietysti mukavia ja tuovat luottamusta tekemiseen, sillä ihan tavallisille ihmisille tätä työtä pääasiassa tehdään. 

Kuitenkin oman kehittymisen kannalta on tärkeää saada myös yhä kovempien ammattilaisten palautetta omista kuvistani. Siis ihan konkreettisia näkemyksiä siitä, mikä omissa kuvissa on hyvää ja miten niitä voisi ehkä parantaa. Tuo kritiikki nosti omaa tasoani valtavasti valokuvaajan ammattitutkintoa suorittaessani. Tuo kritiikki auttoi vahvistamaan omaa valokuvaajan kädenjälkeäni valokuvaajamestarin tutkintoa suorittaessani. Ja tuo kritiikki auttaa minua kehittymään jatkossakin, kunhan altistan työni yhä vaativamman kritiikin kohteeksi.

Siksi takaraivossa muhiikin jo ajatus 12 kuvan QEP-sarjasta jossain vaiheessa tulevaisuudessa…

Facebook
Twitter
LinkedIn

OTA SEURANTAAN

OTA SEURANTAAN