Hiilineutraalia valokuvausta?

Perheessämme on aina kierrätetty tehokkaasti ja kiinnitetty paljon huomioa esim. veden ja sähkön kulutukseen. Jo ennen muovinkeräyspisteiden ilmaantumista paikallisten markettien kierrätyspisteisiin viisihenkisessä perheessämme pieni, 120 litrainen jäteastia ehti neljän viikon tyhjennysvälin aikana harvoin täyttyä yli puolen välin. Puutarhassamme kasvaakin kotitekoisessa kompostimullassa monenlaista hyötykasvia. Mielestäni kierrättäminen ja veden- ja sähkönkulutuksen huomioiminen päivittäisessä toiminnassa on taloudellista paitsi ympäristön, myös lompakon kannalta.

Palveluideni tuotannossa yritän toimia vastaavien periaatteiden mukaisesti. Elinkeinotoiminnasta kuitenkin yleensä syntyy ylimääräistä ympäristökuormitusta. Kotona työpistettäni pitävänä valokuvaajana suurin ympäristökuorma syntyy auton päästöistä kulkiessani kotoa kuvauspaikoille. Näistä matkoista syntyvä päästökuorma on varsin helppo laskea kirjanpidosta ja auton päästöarvoista. Toinen iso huomioitava tekijä on oma työtilani. Käytössäni oleva työhuone on noin 10 m2, jonka lisäksi puolilämmin varastotila on myös valjastettu osittain yritykseni tarpeisiin.

Yhteensä pääasiassa yritystoimintani käytössä olevien tilojen osuus kodissamme muodostaa noin 8 % kotimme energiankulutuksesta. Näiden osalta kulutus on toki sama oli yritystoimintaa tai ei, mutta olen kuitenkin nämä halunnut omissa päästölaskelmissani huomioitavan.Tutkiessani eri vaihtoehtoja hiilikompensaation toteuttamiseksi halusin paitsi läpinäkyvyyttä, myös sitä, että kompensointi tapahtuu mahdollisimman lähellä päästöjä synnyttävää toimintaa. Tämän vuoksi päädyin toteutettamaan hiilikompensaationi Puuni Oy:n hiilinielun kautta.

Yhteistyössä Puuni Oy:n kanssa tehtyjen laskelmien mukaan toimintani hiilidioksidipäästöt vuoden 2019 tasolla ovat olleet noin 1600 kg. Koska tavoitteeni on vielä kasvattaa toimintaani, päädyimme yhteensä 2000 kg:n hiilidioksidin sitomista vastaavaan kompensaatioon. Omat puuni on istutettu Puuni Oy:n kevään 2020 istutusten yhteydessä. Istutettu metsä sijaitsee Mikkelissä.

Facebook
Twitter
LinkedIn

OTA SEURANTAAN

OTA SEURANTAAN

Yksi vastaus

Kommentointi ei ole käytössä.